Hvad gør man når man ikke er helt tryg ved at have sine digitale billeder alene liggende på sin computer og eksterne harddisk? Man kan jo rent faktisk risikere at begge dele bryder sammen, eller forsvinder, hvis man er uheldig.

For at gøre mig selv mere tryg, brugte jeg i første omgang det lidt uofficiele Gmail Drive, der egentligt bare er et interface der kan udnytte pladsen på Gmail. Synes det var ret besværligt at holde styr på hvad man havde lagt op, og hvad der manglede, så denne løsning var ikke særlig smart for mig. Efter en søgning faldt jeg over Syncplicity, som i første omgang giver dig 2 GB gratis plads til online backup. Når man har oprettet en konto, kan man kort og godt installere et program fra Syncplicity på Windows eller Mac, derefter kan man vælge hvilke mapper der kan synkroniseres, og vupti, fremover lægger den selv ændrede og nye filer over på Syncplicity’s servere. Hvis din computer går uventet ned, ja så henter du bare Syncplicity ned på din nye computer/installation, så kan Syncplicity hente backuppen ned på ny.. Se det er smart!

Så hvis du savner ekstra tryghed mht. til billeder, dokumenter mv. så kan jeg anbefale det ovenstående program, ihvertfald som en ekstra backup-løsning udover den eksterne harddisk.